Splošni pogoji

Splošni pogoji

POGOJI POSLOVANJA

To so splošni pogoji spletne trgovine Boutiquelea.si ter podjetja L4TIM d.o.o., in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o ljeni  komunikacijah (ZEKom-1) za prodajo blaga strankam  na svoji spletni strani.

Podatki o podjetju:

L4TIM d.o.o.

Obrtna ulica 39

9000 Murska Sobota

ID za DDV:SI85607169

Matična št.2274418000

TRR Delavska hranilnica: SI56 6100 0000 4666 338

Telefon 041 751 836

e-mail: narocila@boutiquelea.si

 

 


Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila oz. nakupa.

 

VRSTE UPORABNIKOV

Pravico do nakupa v spletni trgovini Boutiquelea.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime in tako postane član Boutiqu Lea Extreme. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Boutique Lea se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 
a) ime in sedež podjetja, 
b) kontaktne podatke
c) dostopnost izdelkov 
d) pogoje dostave izdelka
e) jasno določene cene
f) način plačila in dostave, 
g) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop  
Cene artiklov

Vse cene na spletni strani so izražane v evrih(EUR) in vključujejo davek na dodatno vrednost (DDV)

 

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med Boutique Lea in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

 

Načini plačila

•     z gotovino na prevzemnem mestu po dogovoru 
•    po predračunu (UPN nalogu) na TRR 
•    po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu pošiljke)

 

DARILNI BONI

·         Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev.
·         Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku.  Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona.V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati.
·         Uporaba darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
 

KODE ZA POPUST

Koda za popust oz promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Boutique Lea. Aktivno kodo najdete  v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.
Uporaba kode za popust:
• Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. 
• Na zaključku blagajne v okence ''kuponi'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''uporabi kupon''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

·         Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 
·         Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.  Prav tako so enake možnosti plačila. 
 

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

·         Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 15 dneh podjetju na elektronski naslov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
·         Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Poštnina
·         Vvrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in zapakirani v originalni in nepoškodovani embalaži. 
·         Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
·         Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon oz. dobropis

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

·         Boutique Lea se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
·         Boutique Lea za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Boutique Lea: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
·         Boutique Lea navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 

 

3. Spletna trgovina

Uporabnik lahko nakupuje v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje L4TIM d.o.o., z dostopom preko povezave www.boutiquelea.si

V primeru, da se ponudnik-prodajalec in uporabnik-kupec (v nadaljevanju za oba: ‘pogodbeni stranki’) ne dogovorita drugače, so ti splošni pogoji sestavni del njunega medsebojnega pogodbenega razmerja o dobavi blaga (v nadaljevanju: ‘kupoprodajna pogodba’).

Z naročilom v spletni trgovini uporabnik potrjuje, da v celoti razume in sprejema te splošne pogoje.

Za nakup v spletni trgovini preko navedenih povezav se uporabniku ni potrebno registrirati.

Ponudnik ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora ponudnika, vključno z višjo silo, prekinitvami v dobavi elektrike, pomanjkljivosti opreme ipd., vendar ne omejeno na našteto.

Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, so približne. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Ponudbe na spletni strani so časovno in količinsko omejene, kot je objavljeno na spletni strani. Objavljene količine izdelkov na zalogi so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudnik lahko omeji največje število nakupov posameznega izdelka na uporabnika in s tem svojim uporabnikom zagotovi pošteno nakupovalno okolje.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Boutiquelea.si in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. 
IZJAVA GLEDE TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 
Vse informacije na straneh spletne trgovine so zgolj informativnega značaja. Vsi  izdelki so avtorsko delo.
Pogoji poslovanja veljajo od 25.06.2018 do preklica oziroma spremembe.